Voda jako živel a symbol života

Voda jako živel a symbol života

 

Tekoucí voda v jakékoliv podobě je spojena s proudem duchovní energie. Představte si třeba řeku, potok, vodopád.

Počáteční prameny řek jsou místa s velmi silnou přírodní energií. V místech, kde pramen vyvěrá, se spojují tři živly – země, vzduch, voda. Voda samotná nese ženskou energii. Ovlivňuje vše živé i neživé. Regeneruje, uzdravuje, je zdrojem inspirace.

Mě tekoucí voda pomáhá odplavit zbytečné myšlenky. Třeba ty, které se pohybují v kruhu a nic neřeší. Anebo v období stresu, kdy myslím pořád do kola na mnoho věcí najednou. V takové chvíli mi nejvíce pomáhá teplá sprcha, která to všechno odplaví. Ale také je léčivá říční voda. Stoupnu si do mělké vody, tam kde je to bezpečné, a nechám svoje myšlenky jen tak plynout. Mysl se sama pročistí. Zůstanou jen ty hlavní myšlenky, které mě mohou někam posunout.

Zajímavé je, jak vnímá řeku učení Jin a Jang. Jin vnímá proudící vodu směrem po proudu jako ženskou sílu. Naopak Jang proudící vodu proti proudu vnímá jako mužskou sílu.  A tady se setkávám s vysvětlením toho, jak na mě působila při poslední návštěvě řeka Otava. Staré čínské učení říká, že půlhodinka chůze proti proudu očistí vaši mysl od starých nánosů a zbaví vás všeho, co vás tíží. Ta negativní energie odpluje pryč od vás. Aniž bych o tomto významu věděla, nejprve jsem stála otočená proti proudu. Po nějaké chvíli jsem se otočila a naopak stála po proudu. A tady se říká, že naopak čerpáte pozitivní energii z okolního prostředí a můžete si vizualizovat svojí vysněnou budoucnost.

 

Zdroj: https://www.psychologiechaosu.cz/leciva-sila-reky/

Zpět do obchodu